Η Lemonade και το μερίδιο αγοράς που κατέκτησε

Η Lemonade αποτελεί μία από τις εταιρείες που διατάραξε σε μεγάλο βαθμό τη μέχρι τώρα ισορροπία στην  ασφαλιστική αγορά της Αμερικής, εφαρμόζοντας το μοντέλο της συνεργατικής οικονομίας στην ασφάλιση.

Από την αρχή η εταιρεία δημοσίευε τα οικονομικά της στοιχεία και τα αποτελέσματά της. Τα στοιχεία για το πρώτο εξάμηνο του 2017 δείχνουν ότι στα νέα συμβόλαια κατοικίας στη Νέα Υόρκη η νεοφυής επιχείρηση έχει μερίδιο 27%… αφήνοντας εταιρείες όπως οι Allstate, GEICO, Liberty Mutual και State Farm να έπονται σε μερίδια νέων ασφαλισμένων.

Όπως αναφέρει η Lemonade συνολικά στη Νέα Υόρκη υπάρχουν 723.039 ασφαλιστήρια συμβόλαια κατοικίας και  κατάφερε από τους πρώτους μήνες λειτουργίας της να αποκτήσει μερίδιο 1%, όταν η εταιρεία που είχε μερίδιο 1,6%  βρισκόταν στη λίστα με τις 10 καλύτερες ασφαλιστικές στην ασφάλιση κατοικίας.

Τον Απρίλιο του 2017 το μερίδιο της στη Νέα Υόρκη έφτασε το 4,2% σύμφωνα με μετρήσεις των αρμόδιων εποπτικών αρχών και της Google.

Δεδομένου ότι οι περισσότεροι Νεουρκέζοι, περίπου το 90%, απέκτησαν ασφάλιση κατοικίας πριν να δημιουργηθεί η Lemonade, οι επικεφαλής της εταιρείας θέλησαν να δουν ποιο είναι το μερίδιο αγοράς στους νέους ασφαλισμένους που αγόρασαν συμβόλαια.

Πριν από την 1η Ιανουαρίου 2017 το μερίδιο στις νεες ασφαλίσεις ήταν 0,9%, ενώ σε αυτούς που αγόρασαν το πρώτο τους συμβόλαιο από την πρώτη Γενάρη και μετά το μερίδιο ήταν 27,6%.

Πηγή: insurancedaily.grΠηγή https://www.kofa.gr/insurance-news/lemonade-ke-meridio-agoras-pou-katektise/